Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Αθήνα, 1/6/2009
Αρ. πρωτ: 107

Προς: Όλα τα μέλη του Σ.Ε.Α.


Αγαπητοί συνάδελφοι,


Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων με βάση την ομόφωνη απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης συμπαρίσταται στις απεργιακές κινητοποιήσεις των συμβασιούχων συναδέλφων αρχαιολόγων, προκηρύσσοντας 4ωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009 από τις 11.00π.μ έως τις 15.00μ.μ. με παρουσία στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Ο Σ.Ε.Α. θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις του με βάση τις αποφάσεις του Σωματείου των συναδέλφων συμβασιούχων.


Συνημ. : Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Σ.Ε.Α., 10/4/2009
Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Α.


Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Αθανασούλης
Η Γενική Γραμματέας
Άλκηστη ΠαπαδημητρίουΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Α. ΤΗΣ 10ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων συμπαραστέκεται στους συμβασιούχους συναδέλφους που εργάζονται στο ΥΠΠΟ καλύπτοντας τις πιεστικές και χρόνιες ανάγκες των Υπηρεσιών του ΥΠΠΟ, της φύλαξης και της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Η πρόσφατη τροπολογία του Υπουργού Πολιτισμού όχι απλώς δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά κατηγοριοποιεί τους συμβασιούχους, καταδικάζει τους περισσότερους στην ανεργία και αφήνει απλήρωτους τουλάχιστον 200 συμβασιούχους που εργάζονται με ασφαλιστικά!
Ζητάμε:
➔ την άμεση κατάργηση του 24μήνου περιορισμού του Π.Δ. “Παυλόπουλου”
➔ τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες
➔ την άμεση πληρωμή όλων των εργαζομένων με ασφαλιστικά μέτρα, χωρίς διακρίσεις
➔ την κάλυψη όλων των αναγκών του ΥΠΠΟ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Ως ελάχιστη έμπρακτη αλληλεγγύη, εξουσιοδοτούμε το ΔΣ να αποφασίσει απεργία ή 4ωρη στάση εργασίας και συμμετοχή στην επόμενη κινητοποίηση των συμβασιούχων, όποτε αποφασιστεί αυτή από τα Σωματεία τους.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ